Evacuati din stradă/Evicted from the street

Uncategorized

P1070050_1

Azi, 16 martie, comunitatea din Vulturilor 50 a primit somație de desființare a barăcilor în care oamenii, în așteptarea soluționării dosarelor de locuințe sociale, locuiesc. Somația este semnată de Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Instituția care ar trebui să rezolve problema familiilor care din 15 septembrie 2014 locuiesc în stradă alungă oamenii din singurele forme de locuire pe care le-au putut amenaja, cu sprijinul cetățenilor. Singurul sprijin din partea administrației publice pe care acești oameni l-au primit a fost instalarea, la mai bine de trei luni de la evacuare, a unor toalete ecologice.

În luna octombrie, reprezentanți ai autorităților publice din toate sectoarele în care au domiciliul stabil persoanele evacuate de pe Vulturilor 50, reuniți la solicitarea Ministrului pentru Dialog Social au admis că “este o situație de urgență” și au declarat că vor considera acest cazul evacuaților de pe strada Vulturilor ca fiind prioritar. După cinci luni de la constatarea “stării de urgență”, după ce oamenii au petrecut toată iarna în stradă, primăria ia decizia să îi evacueze și din stradă.

Acțiunea coordonată de Primarul PSD Robert Negoiță vorbește despre disprețul față de persoanele defavorizate social din Municipiul București atât din partea administrației publice cât și din partea partidului pe care domnul Negoiță îl reprezintă. Evacuarea unei comunități care locuiește în stradă este o soluție barbară la care recurge un primar care a divorțat de menirea sa de a asigura o viață de calitate cetățenilor din comunitatea care i-a acordat mandatul. Aceeași atitudine de sfidare a drepturilor fundamentale ale omului caracterizează și celelalte instituții – Sorin Oprescu, primarul general al capitalei și Consiliul General al Municipiului București care ar fi trebuit să aibă pregătite soluții de locuire încă din momentul în care s-a recurs la evacuare.

Avertizăm pe această cale publicul că, prin voci ale unor consilieri și ale primarilor înșiși, se încearcă dezinformarea cetățenilor cu privire la legalitatea condiției evacuaților din Vulturilor 50. Situația reală este că, în acest moment, toate dintre cele 19 familii aflațe în stradă au dosare complete pentru obținerea unei locuințe, cu exceptia unei familii al carei dosar este in completare. Dosarele complete sunt in curs de a fi analizate de catre o comise speciala infiintata la nivelul autoritatilor municipale, urmand a fi inaintate spre aprobare Consiliului Municipal.

Solicităm Primăriei Sector 3 să revină asupra somației și să permită oamenilor care locuiesc acum, pe trotuar, să mențină locuințele improvizate până la soluționarea civilizată situației lor locative. Solicităm Administrației Fondului Imobiliar să soluționeze dosarele care se află deja la sediul instituției și care sunt complete. Solicităm Consiliului General al Muncipiului București să se întrunească de urgență, ulterior definitivării analizei dosarelor de către AFI.

Today, the 16th of March, the community on Vulturilor 50 have received a 48H notice of eviction of their protest camp. From the 15th of September – in which they have been evicted form their homes – the community is protesting on the street by building a camp of shelters directly on the sidewalk.
The notice have been given by the mair of Sector 3, Robert Negoiță.

After the pressure from NGOs in solidarity and the community itself, the authorities have admitted the urgency of the situation and have declared that they will consider the Vulturilor case a priority for housing solutions. Since the eviction, the community has taken all civil rights steps within the legal frame: updating housing applications, street protests, petitions, requests for meetings with representatives, media apparitions and even launching their own blog to communicate with the public: https://jurnaldinvulturilor50.org/. Still, the responsible authorities have failed to address efficientlly and respectfully the housing crisis and now have disposed the eviction of the community from their peaceful protesting camp.
We consider this to be a serious enfringement of human rights!

We ask for immediate support in stopping the eviction due to occur WEDNESDAY MORNING!

The Vulturilor Coalition

 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s